Giro d'Italia: Astana met Superman, Quick-Step met supersprinter

Ook de acht renners waarmee Quick-Step Floors en Astana de 101ste Giro d'Italia zullen betwisten zijn vandaag bekendgemaakt.

Miguel Ángel López
  • Afbeelding van Astana Astana

Astana koestert klassementsambities met Miguel Ángel López. Superman, zoals de bijnaam van de 24-jarige Colombiaan luidt, zal in Jeruzalem als kopman van de blauwe armada vertrekken. Hij zal worden ondersteund door een hoop sterke klimmers. López, vorig jaar achtste in de Ronde van Spanje, maakte onlangs een sterke indruk in de Tour of the Alps. Hij won de etappe naar Alpe di Pampeago en werd derde in het eindklassement.

Giro-selectie Astana

Miguel Ángel López

Pello Bilbao

Jan Hirt

Tanel Kangert 

Andrey Zeits

Luis León Sánchez 

Davide Villella

Alexey Lutsenko

López versloeg in de Alpenronde enkele renners die ook in de Giro als kopman zullen fungeren.

Quick-Step Floors heeft geen renners die kunnen strijden om de eindwinst. Desondanks trekt The Wolfpack wel met ambities naar de Corsa Rosa. Elia Viviani won in 2015 de tweede etappe naar Genua. Dit jaar hoopt de Italiaan zijn palmares nog wat te kunnen verfraaien in de ronde. Hij wordt in ieder geval uitgespeeld als kopman van de Belgische equipe. Daarnaast zegt ploegleider Davide Bramati in het perspraatje van de ploeg dat ze zullen jagen op dagsuccessen.  

Vorig jaar was Quick-Step Floors één van de meest succesvolle ploegen. Fernando Gaviria won bij zijn debuut in een grote ronde direct vier ritten en hij nam daarenboven ook nog de paarse puntentrui mee terug naar Colombia. Bob Jungels won de vijftiende etappe, won het jongerenklassement en droeg enkele dagen de roze trui.

Giro-selectie Quick-Step Floors

Eros Capecchi

Rémi Cavagna

Michael Mørkøv

Fabio Sabatini

Maximilian Schachmann

Florian Sénéchal

Zdeněk Štybar

Elia Viviani

Zijn enige dagsucces in de Giro vierde Viviani als renner van Team Sky.