Titelhouder Van Avermaet kent ploeg voor Parijs-Roubaix

Greg Van Avermaet kent zijn ploeggenoten voor Parijs-Roubaix. De Olympisch kampioen hoopt op de wielerbaan van Roubaix zijn titel te prolongeren.
Van Avermaet

Om dat te bewerkstelligen krijgt hij de volgende renners mee: Jürgen Roelandts, Jempy Drucker, Francisco Ventoso, Nathan Van Hooydonck, Stefan Küng en Michael Schär. De renners van BMC hebben volgens ploegleider Fabio Baldato vertrouwen getankt uit hun optreden in de Ronde van Vlaanderen. Van Avermaet benadrukt dat nog eens in het persbericht: "Ik was heel blij met het team tijdens de Ronde. We zullen zondag alles geven om mijn titel te verdedigen. Ik ben in staat om weer te winnen, dus we gaan zien hoe ver ik kom."

De Vlaming vertelt verder in goede vorm te steken, hoewel hij op een etappe in de Ronde van Oman na nog niets won. "De puzzelstukjes vallen dit seizoen net niet in elkaar. Parijs-Roubaix is weer compleet anders dan de Vlaamse klassiekers. Je moet de benen hebben, maar ook het geluk om veilig te blijven en niet lek te rijden. Vorig jaar had ik ongeluk, maar lukte het me nog om de situatie compleet om te draaien."

  • Greg Van Avermaet

Laatste nieuws