Boogerd: 'We moeten als ploeg mee zitten in de vroege vlucht'

De namen die Roompot-Nederlandse Loterij succes moeten bezorgen in de Ronde van Vlaanderen zijn bekend. Op Twitter vertelt ploegleider Michael Boogerd dat Gent-Wevelgem als voorbeeld wordt genomen zondag.

Roompot

In Gent-Wevelgem reden Brian van Goethem en Jan Willem van Schip de stenen uit de straat en behaalden ze beiden bijna een top 10-notering. Boogerd: “Ik denk dat wij als ploeg zeker mee moeten zitten in de vroege vlucht en dan is het hopen dat het scenario hetzelfde gaat zijn als in Gent-Wevelgem.”

Het is dan ook evident dat de renners van de oranje brigade bij de start vooraan zullen staan. “Een aantal renners willen we vanaf de start attent vanaf de eerste rij zien koersen”, benadrukt Boogie. “Maar we hebben ook een renner, Pieter Weening, die eventueel nog iets in de finale zou kunnen doen. Dus die hoeft niet mee te zitten vanaf het vertrek.”

De selectie van Roompot-Nederlandse Loterij bestaat naast de genoemde Van Goethem, Van Schip en Weening uit Floris Gerts, Sjoerd van Ginneken, Pim Ligthart en Coen Vermeltfoort.