Jolien D'Hoore sprint naar de oppergaai in De Panne

De eendagskoers Driedaagse Brugge-De Panne is bij de vrouwen gewonnen door Jolien D'Hoore. De Belgisch kampioene van Mitchelton-Scott sprintte in de Belgische kustplaats naar haar eerste zege van 2018.

Jolien D'Hoore
  • Afbeelding van Mitchelton-Scott Mitchelton-Scott

De wedstrijd werd zeer lang gekleurd door een ontsnapping met onder meer de Nederlandse dames Moniek Tenniglo (FDJ - Nouvelle Aquitaine - Futuroscope), Monique van de Ree (Waowdeals Pro Cycling) en Eva Buurman (Trek-Drops). Ook de Vlaamse klassiekerspecialisten Gracie Elvin (Mitchelton-Scott) en Sheyla Gutiérrez Ruiz (Cylance Pro Cycling) waren van de partij in de nieuwe WorldTour-koers voor vrouwen.

D'Hoore oppermachtig

Het was echter een renster van Virtu Cycling die het langst uitzicht had op een stunt vanuit de vroege vlucht. De voormalig Duitse kampioen Mieke Kröger snelde met nog tien kilometer te gaan weg uit de kopgroep. Haar inspanning strandde uiteindelijk in de slotkilometer.

Vervolgens was het woord aan de sprinters in de vierde WorldTour-wedstrijd van het seizoen. Jolien D'Hoore, die toen nog in de veronderstelling verkeerde dat nog niet alle vluchters waren gegrepen, sprintte iedereen uit het wiel op de Zeelaan en mocht zodoende haar eerste overwinning van 2018 bijschrijven.

#Driedaagse♀️ @JolienDhoore wins @Driedaagse_. @Chloe_Hosking was 2nd (again). 1st win of the season for the Belgian champion of @MitcheltonSCOTT. #LastKm pic.twitter.com/PPzqMhWK7d — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 22 maart 2018

Tramrails

De koers werd overigens ontsierd door een flink aantal valpartijen. Net als gisteren bij de mannenwedstrijd zorgden de tramrails in de aankomstplaats voor valpartijen. De koprgoep ontspoorde in de voorlaatste omloop letterlijk toen Tenniglo, Lisa Klein (Canyon-SRAM) en Sara Penton (Virtu Cycling) ten val kwamen door die tramrails.