Philippe Gilbert: 'Heb er alles voor gedaan om in San Remo goed te zijn'

Het is geen geheim dat Philippe Gilbert gaat voor de winst in alle vijf de Monumenten. De Waal mist alleen Parijs-Roubaix en de vandaag te rijden Milaan-San Remo nog op zijn palmares. Met de vorm zit het in elk geval goed, zo vertelt hij aan Sporza.

Gilbert
  • Afbeelding van Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Phil heeft er de laatste maanden alles aan gedaan om deze weken in topvorm te zijn. ''Met de Tirreno in de benen voel ik me goed. Ik ben klaar. Ik ben wel ziek aan de Tirreno begonnen, dat was niet simpel. Maar ik ben erdoor gekomen. Ik was trouwens niet de enige, er zijn veel renners ziek geweest. Maar ik heb er alles voor gedaan om in Sanremo goed te zijn. Dat geeft me een gerust gevoel.'' 

Gilbert is slechts één van de vele favorieten in La Primavera. Op de vraag wie Gilbert ziet als de grootste kanshebber voor winst op de Via Roma, reageert hij zonder aarzeling: ''Kwiatkowski. Ik heb dit jaar al veel met hem gekoerst. In de Algarve en de Tirreno was hij enorm sterk. Zijn overwinning van 2017 in Sanremo zal hem nog extra vertrouwen geven.'' Over zijn eigen kansen: "Het moet eigenlijk élk jaar en het is nog nooit gelukt. Sanremo is geen simpele koers. Ik doe altijd mijn best en ben er een keer of 3 dichtbij geweest, maar winnen zat er nog niet in. Ik zal dus altijd wel een foutje gemaakt hebben."