Lotto-kopman Bennett: 'Kijk uit naar Giro-start in Israël'

George Bennett kijkt uit naar de Giro-start in Israël. Dat zei de Nieuw-Zeelander tegen Cyclingnews.
Bennett

"Laten we sport en politiek alsjeblieft uit elkaar houden", zegt Bennett tegen het Australische nieuwsmedium. "Ik heb geweldige dingen gehoord over Israël. Ik heb vrienden in het Israel Cycling Academy-team en die hebben me ook gezegd dat Israël prachtig is. Het zal waarschijnlijk mijn enige kans zijn om Israël te bezoeken, dus ik hoop dat Trump en andere politieke bezigheden niet in de weg van het wielrennen gaan liggen."

Bennett is de kopman in de aankomende Giro d'Italia, terwijl Robert Gesink voor ritwinst gaat. Het is de eerste keer dat de Kiwi als kopman van start gaat, dat terwijl hij al een top tienklassering in de Vuelta kan voorleggen en ook vorig jaar tijdens de Tour bij de beste tien reed, voor een virus hem parten speelde.

"De focus gaat 100% op de Giro", zegt de klimmer over zijn seizoen. "Ik kijk ernaar uit om kopman te zijn en voor het eerst echt een beetje een ploeg te hebben die rond mij gebouwd is. Het parkoers ziet er leuk uit, dus ik kijk uit naar de Giro." Ook de Vuelta en de wereldkampioenschappen in Oostenrijk staan hoog op het verlanglijstje van Bennett.

  • George Bennett

Laatste nieuws