Van Avermaet aast op record in Omloop Het Nieuwsblad

Greg Van Avermaet verschijnt komend weekend als topfavoriet aan de start van Omloop Het Nieuwsblad. Hij zou het Belgische wielerjaar voor het derde seizoen op rij kunnen openen met een zege. "Ik kijk uit naar de start van de klassiekers."
Avermaet

Alleen Peter van Petegem, Joseph Bruyere en Ernest Sterckx wonnen Omloop Het Nieuwsblad/Omloop Het Volk drie keer, maar deden dat niet achter elkaar. “Uiteraard is dat iets dat me motiveert. Ik win niet zo veel en ik kan niet zo vaak een record halen, dus dat zou zeker mooi meegenomen zijn. Bovendien is de Omloop een heel mooie wedstrijd op je palmares, sowieso ben ik gemotiveerd. Ik start zoals altijd het seizoen met veel ambitie en de eerste koers die dan echt belangrijk is, is de Omloop”, zo vertelt de renner van BMC aan Belga.

De concurrentie werd alvast gewaarschuwd, want Van Avermaet boekte in de Tour of Oman een knappe ritzege. Vandaag keert Van Avermaet huiswaarts. “Dan wordt het zaak om aan de koude temperaturen te winnen, jezelf goed te verzorgen en woensdag nog een lange verkenning te doen.” Niet elke rivaal is erbij, zo laten Peter Sagan en John Degenkolb verstek gaan komende zaterdag. “Een aantal Belgen lijkt me bijzonder gemotiveerd. De Belgen hebben een goed voorjaar gehad vorig jaar en dan heb je enkele renners die voor hun doorbraak staan zoals Jasper Stuyven. Ik denk ook aan Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Sep Vanmarcke en de jongens van Lotto Soudal, in het bijzonder Tim Wellens.”

Laatste nieuws