Van Poppel: 'Blij dat ik nog kon meesprinten'

Danny van Poppel boekte in de Clasica Almeria bijna zijn tweede zege van het seizoen. Caleb Ewan stak daar echter een stokje voor. Toch was de renner van Team LottoNL-Jumbo na afloop tevreden. "Ik ben blij dat ik toch nog heb kunnen meesprinten."

Poppel
  • Afbeelding van Caleb Ewan Caleb Ewan

In de slotfase werd Van Poppel namelijk enigszins opgehouden door een valpartij. “Het was een relaxte koers. De ploeg heeft hard gewerkt en het gat naar de kopgroep gedicht. Op de het laatst waren er twee plaatselijke rondjes en we zaten met de gehele ploeg van voren, maar op een spekgladde rotonde ging het mis. Ik kon nog maar net aanhaken bij de eerste groep”, zo laat hij weten op de site van zijn ploeg.

Ook in de sprint zelf verliep niet alles volgens plan voor Van Poppel. “In de sprint zat ik bij Ewan in het wiel maar ik wilde niet te snel aangaan door de tegenwind. Ik schoot ook nog uit mijn pedaal en kon hem niet meer remonteren. Het is jammer dat ik het ploegwerk niet heb kunnen afmaken, maar ik ben blij dat ik toch heb kunnen meesprinten.”