Cavendish sprint naar winst in Dubai, Viviani nieuwe leider

In de derde rit van de Dubai Tour kroonde Mark Cavendish zich tot winnaar. De Brit versloeg Nacer Bouhanni en Marcel Kittel in Fujairah.

Cavendish
  • Mark Cavendish Mark Cavendish

Dylan Groenewegen reed ook tijdens de derde dag van de Dubai Tour in de blauwe leiderstrui. Nadat hij de eerste etappe won, was in de tweede rit enkel Elia Viviani hem nipt te snel af. Groenewegen kwam van ver en kwam snel, maar te laat. De derde rit moest voor de Amsterdammer niet al te veel problemen opleveren, want richting Fujairah lagen wel wat hoogtemeters op de renners te wachten, maar echt de schifting maken zou niet kunnen.

Vier renners vochten zich in de vlucht van de dag: Loïc Vliegen (BMC Racing Team), Mark Christian (Aqua Blue Sport), Quentin Valognes (Team Novo Nordisk) en Simone Bevilacqua (Wilier Triestina) waren de namen. Het peloton zou ze niet te veel ruimte geven en na een tijdje snel de aansluiting maken, want er werden waaiers gevormd.

Groenewegen kwam even in de problemen, maar toen Quick-Step Floors de gashendel weer los liet kon de Nederlander weer aansluiten. Tom Bohli van BMC Racing Team ging daarna in de aanval, maar werd ook ruim voor de finish ingelopen. Vervolgens kon de sprintvoorbereiding beginnen. Na een chaotische slotkilometer ging Elia Viviani de sprint veel te vroeg aan, waarna Mark Cavendish hem simpel kon remonteren. Nacer Bouhanni kon de Brit niet meer kloppen. Groenewegen eindigde tiende.