Viviani klopt Groenewegen in Dubai

Elia Viviani won de tweede rit in de Dubai Tour. In Ras al Khaimah was de Italiaan Dylan Groenewegen net te snel af in de sprint.

Viviani
  • Elia Viviani Elia Viviani
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen had gisteren op grootse wijze de Dubai Tour geopend. De Amsterdamse sprinter maakte het prachtige werk van sprintaantrekker Timo Roosen stijlvol af, door Magnus Cort Nielsen met een klein verschil te kloppen. De Nederlander ging daardoor in de leiderstrui van start in de tweede rit.

190 kilometer over wegen die even vlak waren als die van de eerste etappe: dat moest wel weer een massasprint worden. Vanuit Dubai werd in noorderlijke richting de kustlijn gevolgd richting Ras al Khaimah. Zes renners wisten dat hun glorie zat in het halen van de televisiebeelden, dus zochten ze de aanval op.

Net als gister waren Nathan van Hooydonck, Charles Planet en Mohammed Al Mansoori van de partij. Nicolas Edet (Cofidis), Fuwen Xue (Mitchelton-BikeExchange) en Yousef Mirza (UAE Team Emirates) waren de andere drie namen. In het peloton waren Team Katusha Alpecin, Team LottoNL-Jumbo en Quick-Step Floors voornamelijk aan het werk om het gat op minder dan drie minuten te houden.

Edet, Planet en Xue hielden hun vluchtpoging het langst vol, maar ook zij werden met minder dan tien kilometer te rijden gegrepen. De voorbereiding op de sprint was ontzettend chaotisch, waarna Elia Viviani de winnaar van gisteren met een klein verschil versloeg. Groenewegen moest van heel ver komen, maar kon net niet voorbij het wiel van de Italiaan komen. Groenewegen blijft leider.