Froome start seizoen in Ruta del Sol ondanks Salbutamol-affaire

Chris Froome zal in de Ruta del Sol zijn eerste wedstrijdkilometers van 2018 maken. Er is nog steeds geen uitspraak gedaan in de Salbutamol-affaire en dus kan de Brit gewoon starten.

Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Dat meldt zijn ploeg Team Sky in een persbericht. "Van 14 tot en met 18 februari zal Chris deel uitmaken van de Team Sky-ploeg die deelneemt aan de Ruta del Sol", staat te lezen in het persbulletin.

"Ik heb hard getraind in januari", blikt Froome terug op het begin van het jaar. "Dat hoop ik nu te kunnen laten zien." De Salbutamol-affaire loopt dus nog en Team Sky moet informatie verstrekken aan de UCI om het gebruik van de astmamedicatie in de Vuelta a España van 2017 te kunnen verklaren.

"Ik ben er zeker van dat we dit tot de bodem zullen kunnen uitzoeken en samen met de ploeg werk ik daar hard aan", zegt de viervoudig Tour de France-winnaar. "Ik weet dat deze situatie een hoop onzekerheid heeft gecreëerd en dat het veel speculatie oplevert. Ik hoop dat iedereen kan begrijpen dat ik hier tijdens het proces niet te veel over kan zeggen."