Fernando Gaviria schiet direct raak in San Juan

Fernando Gaviria is het sprinten nog niet verleerd. In de openingsrit van de Ronde van San Juan schoot hij direct raak.

Fernando Gaviria
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

De Argentijnse meerdaagse, die vorig jaar werd gewonnen door Bauke Mollema, vormde voor veel renners de start van hun seizoen. Ook voor Vincenzo Nibali had dat het geval moeten zijn, ware het niet dat de Italiaan op het laatste moment ziek moest afhaken.

In de eerste etappe van de rittenkoers werd de volledig Zuid-Amerikaanse kopgroep keurig op tijd ingerekend door het peloton. In de finale probeerde onder meer Filippo Pozzato de meute nog te verrassen, maar uiteindelijk mocht dit allemaal niet baten. In aankomstplaats Pocito moest en zou er gesprint worden.

En in die spurt stond er geen maat op Fernando Gaviria. De sprintkopman van Quick-Step Floors kon al ver voor de streep het zegegebaar maken. Hij pakte daarmee al voor het vierde jaar op rij de bloemen in zijn eerste sprint van het seizoen. Leuk detail: die sprints werden allemaal verreden in Argentinië.

Op het podium mocht de kattenrappe Colombiaan zich uiteraard ook in de eerste leiderstrui hijsen. Die mag hij morgen in de 150 kilometer lange rit met starten finish in Peri Lago Punta Negra proberen te verdedigen.

??@FndoGaviria of ??@quickstepteam wins stage 1 of ??@vueltasanjuanok #VueltaSJ2018 pic.twitter.com/nIZbMmcnPh— World Cycling Stats (@wcstats) 21 januari 2018