Heeft Froome nieuwe manier om onder schorsing uit te komen?

Chris Froome heeft volgens L'Équipe een nieuwe mogelijkheid gevonden om onder een schorsing uit te komen voor zijn te hoge Salbutamol-waardes in de afgelopen Vuelta a España.

Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

De Franse krant meldt dat de Keniaanse Brit en Team Sky samen met een groot team aan advocaten alle mogelijkheden aan het uitpluizen zijn. Daarbij zou een nieuw scenario zijn geopperd waarbij nierfalen de oorzaak zou moeten blijken van de te hoge Salbutamol-waardes.

Wat het in zou houden? Dat de nieren van Froome bij de dopingtest een te grote hoeveelheid Salbutamol uitgestoot zouden hebben, maar niet tijdens die 18de Vuelta-rit richting Santo Toribio de Liébana. Dat zou overigens ook inhouden dat Froome met een nierprobleem een grote ronde kon winnen.

Voorlopig weet de NOS uit navraag dat er geen deadline is voor wanneer Team Sky alle informatie moet aanleveren aan de UCI en het WADA. Na de 18de etappe van de Vuelta testte Froome positief op salbutamol: hij had twee keer de toegestane hoeveelheid van het middel om inspanningsastma te bestrijden in zijn bloed zitten.