Ewan imponeert met sprintzege bergop in Tour Down Under

Caleb Ewan heeft indruk gemaakt tijdens de Tour Down Under door Peter Sagan in een rechtstreeks duel te verslaan in een sprint bergop.
Ewan

Na de traditionele opener vanuit Adelaide, was het tijd om de heuveltjes wat meer op te zoeken in etappe 2. De aankomst in Stirling was het peloton bekend, aangezien hier jaarlijks gesprint wordt om de overwinning.

Will Clarke was van plan om zijn bergtrui te verdedigen, in de aanval kreeg hij net als gister twee renners mee: Scott Bowden, net als tijdens de eerste etappe, en Jaime Castrillo van Movistar Team. De Spanjaard bleek de sterkste en werd pas op 15 kilometer van de streep ingerekend.

Daarna was het tijd om de sprint bergop voor te bereiden. Robert Gesink ging van heel ver aan, maar zag al snel in dat zijn sprint niet goed genoeg was. Datzelfde gold voor wereldkampioen Peter Sagan, want Caleb Ewan kon zijn sprint wel heel makkelijk beantwoorden met een veel betere versnelling. Ploeggenoot Daryl Impey werd tweede, voor Jay McCarthy. The Pocket Rocket is door zijn sprintzege ook de nieuwe drager van de leiderstrui.

  • Peter Sagan
  • Caleb Ewan

Laatste nieuws