Amanda Spratt ondanks val opnieuw eindwinnares Down Under

Amanda Spratt heeft zichzelf opgevolgd als eindwinnares van de Santos Women's Tour Down Under.

Van Vleuten Spratt

Tijdens de eerste etappe van de Australische wielerronde was Spratt bij de les toen haar ploeg, Mitchelton-Scott het op de kant zette. In aankomstplaats Gumeracha won Annette Edmondson (Wiggle HIGH5) vervolgens de eerste massasprint van het wielerseizoen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tijdens de tweede rit was de Australische ploeg, waar ook Annemiek van Vleuten voor koerst, opnieuw bij de les. De ritzege ging op Mengler's Hill weliswaar naar Katrin Garfoot, deze ronde actief voor de Australische nationale selectie, maar Mitchelton-Scott bezette met Lucy Kennedy, Spratt en Van Vleuten de plaatsen twee tot en met vier in de daguitslag.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Een dag later sloeg Spratt een dubbelslag. De 30-jarige renster nam op de lastige slothelling in Hahndorf de maat van alles en iedereen. Als resultaat van haar inspanningen mocht ze de okerkleurige leiderstrui van haar landgenote Garfoot overnemen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tijdens de laatste rit van de vierdaagse, een afsluitend criterium in de straten van Adelaide, kwam Spratt nog even in de problemen. Ze was betrokken bij een valpartij, maar kwam met de schrik vrij en reed uiteindelijk onbedreigd naar de eindwinst. Na 46 kilometer bleek Chloe Hosking (Ale Cipollini) over de beste sprintersbenen te beschikken. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Na Spratt gingen de overige podiumplaatsen voor wat betreft het algemeen klassement naar Lauren Stephens (Cylance Pro Cycling) en Garfoot. Annemiek van Vleuten werd zesde in de Australische vierdaagse. Daarmee was ze de beste Nederlandse in de rangschikking.