Colbrelli richt zich op voorjaarsklassiekers en Tour de France

Sonny Colbrelli reed afgelopen seizoen zijn eerste jaar in de WorldTour. Dat deed de Italiaan naar behoren. Het heeft hem de bevestiging gegeven van zijn kunnen. “Ik wil proberen om te winnen of het podium te behalen in een grote klassieker.”

Colbrelli
  • Afbeelding van Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

Afgelopen seizoen baarde Colbrelli opzien met zeges in Parijs-Nice en de Brabantse Pijl. Maar misschien nog wel opvallender was zijn top-10 notering in zijn eerste Ronde van Vlaanderen. “Ik was verrast, omdat het zo’n goed resultaat was”, laat de renner van Bahrain-Merida weten aan Cyclingnews.com. “Je moet heel de race attent zijn, er is geen tijd om te rusten. Je moet altijd voorin zitten. Ik hoop dat ik het met een jaar extra ervaring nog beter kan doen. Ik ga me de komende jaren specialiseren als klassiekerrenner.”

Naast de Ronde van Vlaanderen heeft Colbrelli zijn blik gericht op Milaan-Sanremo en waarschijnlijk de Tour de France. “Ik ga waarschijnlijk naar Frankrijk, omdat daar meer etappes voor sprinters zullen zijn. Mijn eerste Tour was niet makkelijk, maar ik hoop dat ik er iets van heb geleerd. Het winnen van een etappe in de Tour de France zou een enorme voldoening geven.”