De Gendt: ‘Zoveel mogelijk winnen is het doel de komende jaren’

Thomas De Gendt maakte in de Vuelta van afgelopen seizoen zijn trilogie compleet. In alle grote rondes won hij een etappe. Daarmee is zijn loopbaan eigenlijk al geslaagd, zo vertelt hij tegen Sporza. “Ik heb alles op mijn to-dolijst al afgevinkt.”

De Gendt
  • Afbeelding van Thomas De Gendt Thomas De Gendt

Zoveel mogelijk winnen is dus het doel voor de komende jaren. Normaliter kun je de aanvaller pur sang wel opschrijven voor minimaal twee mooie zeges in een jaar. “Er mag altijd een klassieker bijkomen, maar ik vrees dat ik daarin tekort zal schieten. Het Belgisch kampioenschap is ook heel moeilijk te verwezenlijken.”

De renner van Lotto Soudal zal dus gewoon verdergaan met aanvallen. Automatisch zal de Superstrijdlust van de Tour de France dan ook weer ter sprake komen. De Belg moest die vorig jaar laten aan Fransman Warren Barguil, al dan niet terecht. “Het ging mij er niet om of ik wel of niet gewonnen had. Het ging erom dat een ploegmaat, wiens vrouw in de jury zat (Marion Rousse, vrouw van Tony Gallopin, red.), mij op voorhand al vertelde dat ik de prijs hoe dan ook niet zou krijgen.”