Van der Poel ook in Essen solo naar zege

Mathieu van der Poel won na een weekendje rust gewoon weer de eerste cross na zijn terugkeer. De Europees kampioen soleerde in de IKO-Cross in Essen naar de zege.

Van der Poel

Al ging dat niet zonder slag of stoot. De start was voor Lars van der Haar, al werd de pitbull uit Woudenberg al snel naar de achtergrond verwezen. Thuisrijder Tom Meeusen - ploeggenoot van MvdP - ging goed van start en zijn kopman speelde het ploegenspel goed.

Meeusen zorgde er zelf echter voor dat zijn voorsprong verdween, na een fout in een modderfase. Nadat Toon Aerts onze landgenoot niet meer kon volgen, leek Van der Poel op weg naar een eenvoudige solo zege.

Dat was buiten Laurens Sweeck gerekend, die in een mum van tijd het gat met de veelvraat van de cyclocross dichtte. Sweeck en Van der Poel bleven elkaar lange tijd bestoken, maar met nog tweeënhalve ronde te gaan sloeg Van der Poel een gat van vijf seconden. 

Vijf werden er in de voorlaatste ronde meer dan tien en in de laatste omloop meer dan twintig. Zo won Van der Poel ook de vierde cross in de DVV Verzekeringen Trofee, na ook de tweede en derde te hebben gepakt. Wel was het zijn eerste zege ooit in Essen, vlakbij zijn thuisbasis Kapellen.