Team Sky bevestigt: Froome rijdt in 2018 Giro d'Italia

Team Sky heeft in een persbericht bevestigd dat Chris Froome in 2018 deelneemt aan de Giro d'Italia. Eerder deze week verschenen geruchten dat Israël zou hebben betaald voor een deelname van de Brit.

Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Froome gaat proberen om na de Tour de France en de Vuelta a España ook de Giro d'Italia te winnen en zodoende historie te schrijven: nog nooit schreef iemand drie grote rondes op rij op zijn naam.

"Het is een unieke situatie voor mij", erkent de viervoudig Tour-winnaar in het persbericht. "Ik heb de Tour en de Vuelta gewonnen en mag het gaan proberen voor een derde grote ronde op rij. Het is mooi om een nieuwe uitdaging te hebben, ook iets wat mensen niet van me zouden verwachten."

Geschiedenis schrijven, dat is wat Froome wil: "Het geeft me veel motivatie. Ik wil iets speciaals neerzetten volgend jaar." De laatste jaren is gebleken dat de dubbel Giro-Tour zeer moeilijk te doen is. "Ten opzichte van de afgelopen jaren zit er een extra week rust tussen de Giro en de Tour. Dat helpt voor het herstel. De combinatie Tour-Vuelta dit jaar heeft me vertrouwen gegeven voor 2018", besluit de Brit.