Vino over transfer Aru naar UAE: 'Fabio heeft me verraden'

De reactie van de Astana-baas op de transfer van een van zijn kopmannen.

Vino over transfer Aru naar UAE: 'Fabio heeft me verraden'
  • Afbeelding van Astana Astana

Alexander Vinokourov was gisteren aanwezig in het Palais des Congrès bij de presentatie van het Tour-parkoers voor volgend jaar. De Kazach liet weer van zich horen.

Gevraagd naar zijn mening over de transfer van Fabio Aru van zijn ploeg naar UAE Team Emirates, antwoordde hij in Vino-stijl: "Fabio heeft ons verraden en heeft mij verraden. Hij had een optie voor nog een jaar contract bij ons en heeft me nooit gezegd dat hij weg wilde." Naar verluidt gaat Aru bij UAE Team Emirates een niet misselijk bedrag van 4 miljoen euro per jaar opstrijken.

"En dan lees ik op maandag in de krant dat hij een transfer heeft gemaakt", zei Vinokourov. "Ontzettend teleurstellend van Fabio. En het brengt ons in een moeilijke situatie want op dit moment in het jaar is het onmogelijk om een alternatief te vinden voor iemand als Fabio, iemand die de Tour kan winnen." In de zomer heeft Astana toenadering gezocht tot Nairo Quintana en Rigoberto Urán, maar heeft Vino zelf die transfers afgehouden om al het vertrouwen aan Aru te geven.

Foto: Cor Vos