Fabio Aru vertrekt naar UAE Team Emirates

Aru tekent voor drie jaar.

Fabio Aru vertrekt naar UAE Team Emirates
  • Afbeelding van UAE Team Emirates UAE Team Emirates
  • Afbeelding van Fabio Aru Fabio Aru

In 2018 zal Fabio Aru een andere werkgever hebben. De Italiaan die momenteel bij Astana rijdt heeft namelijk een driejarig contract getekend bij UAE Team Emirates. Dat maakte de wielerploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten vandaag bekend. 

Italiaans wegkampioen Aru is verheugd met zijn nieuwe werkgever. "Ik ben de ploeg en haar sponsors erg dankbaar voor het vertrouwen. Ik hoop dat ik de verwachtingen waar kan maken."

Carlo Saronni, teammanager van UAE Team Emirates, vindt Aru een perfecte versterking voor zijn ploeg. "Hij past precies bij de ambities van onze ploeg. Naast dat hij een enorm potentieel heeft is hij dankzij zijn rijstijl populair onder de fans. Met zijn prestaties zal hij ons helpen belangrijke sportieve doelen te bereiken."

Met deze transfer komt er einde aan het zesjarige dienstverband van Aru bij Astana. Bij de Kazachse wielerploeg, waarvoor Aru in 2012 zijn profdebuut maakte, vierde hij vele successen, met de eindwinst in de Vuelta a España als hoogtepunt. Daarnaast stond hij op het podium in de Giro d'Italia en droeg hij dit jaar een aantal dagen de gele trui in de Tour de France. 

Foto: Cor Vos