Stoppende Van den Broeck hoopt in wielerwereld te blijven

Morgen rijdt de Belg zijn laatste wedstrijd.

Stoppende Van den Broeck hoopt in wielerwereld te blijven

Jurgen Van den Broeck rijdt morgen in Putte-Kapellen zijn laatste wielerkoers als prof. De oud-ronderenner boekte twee overwinningen in zijn loopbaan, namelijk het Belgisch kampioenschap tijdrijden en een ritoverwinning in de Dauphiné.

“Hoe dichter die laatste koers komt, hoe vreemder”, vertelt de renner van Team LottoNL-Jumbo tegen Sporza. “Je bent enerzijds blij, anderzijds is een deel van je leven voorbij en dat deel komt nooit meer terug. Ik neem dinsdag afscheid in eigen land en dat is leuker dan alleen stoppen in het buitenland. Ik denk nu soms: spijtig dat ik stop. Maar op de valpartijen na ben ik tevreden over mijn carrière. Al terugblikkend denk ik geen moment: daar heb ik iets laten liggen.”

Achter de naam van Van den Broeck staat een derde plaats in de Tour de France, al voelt dat niet zo. Met een talentvolle generatie klimmende Belgen hoop VDB zijn ervaringen door te kunnen geven. “Ik heb momenteel nog geen vooruitzichten. Ik hoop in de koers te blijven. Ik denk dat er in België opvolging is en die zou ik graag bijstaan met raad en daad.”

Foto: Cor Vos