Rigoberto Urán beste in Milaan - Turijn: 'Geeft vertrouwen voor Lombardije'

El Toro de Urrao pakte op de Superga zijn tweede seizoenszege.

Rigoberto Urán beste in Milaan - Turijn: 'Geeft vertrouwen voor Lombardije'
  • Afbeelding van Rigoberto Urán Rigoberto Urán

Rigoberto Urán won gisteren Milaan - Turijn. Al vroeg liet de renner in 't groen op de slotklim naar de basiliek van Superga al zijn concurrenten achter. Die zagen hem pas na de finish weer terug.

In de Italiaanse najaarsklassieker kwam alles aan op de tweede en laatste helling van de dag. Urán schoof op die beklimming al vroeg mee in een kopgroep van vijf. "Toen besloot ik om mijn instinct te volgen en aan te vallen", meldt de laureaat na afloop op de site van Cannondale - Drapac. "Ik ging eerder aan dan gepland. Maar ik zag een mogelijkheid en ik viel aan op het zwaarste deel van de klim."

De weg naar de top van de Superga was een eenzame voor de nummer twee van de afgelopen Tour de France. "Het was vol gas tot aan de finish. Ik dacht dat Fabio Aru of iemand anders wel zou kunnen aansluiten, maar niemand kreeg het voor elkaar", vervolgde hij. "Toch was ik pas zeker van de overwinning toen ik in de laatste bocht omkeek."

"Dit is een hele mooie overwinning voor mij en de ploeg. Het geeft extra vertrouwen voor de Ronde van Lombardije, een race die mij ook erg goed ligt", besluit El Toro de Urrao zijn verhaal.

Voor Urán is de zege in Milaan - Turijn de tweede overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar was hij de beste in de negende rit van de Tour de France, waar hij Warren Barguil met miniem verschil wist te kloppen in de straten van Chambéry.

Foto: Cor Vos