Van der Poel: ‘Hitte was mijn grootste tegenstander’

Mathieu van der Poel liet direct zien wie de baas is in het veld.

Van der Poel: ‘Hitte was mijn grootste tegenstander’

Mathieu van der Poel domineerde de eerste wereldbekerveldrit van dit seizoen. In de Verenigde Staten degradeerde hij de tegenstand tot figuranten. Zijn grootste concurrent, wereldkampioen Wout Van Aert, kende een totale offday en werd pas veertiende.

Van der Poel op de website van zijn team Beobank-Corendon: “Goed starten was de bedoeling, maar dat ik zo snel alleen zou zitten had ik niet verwacht. Die voorsprong wilde ik niet zomaar weggeven. Het leek misschien makkelijk, maar ik heb wel afgezien. De warmte was mijn grootste tegenstander. Ik het begin viel het mee omdat ik met een koelvest naar de start reed, maar het werd ronde na ronde warmer.”

Nummer twee Laurens Sweeck strandde op 43 seconden van de ontketende Van der Poel. De Nederlands kampioen kon zich zelfs materiaalpech veroorloven. “Ik reed een halve ronde met een kapot versnellingsapparaat rond. De kostte krachten. En echt gas terugnemen was overigens moeilijk op dit rondje. Op die klimmetjes moet je gewoon voluit gaan. Volgende week in Waterloo ga ik voor drie op drie. De conditie is in ieder geval dik in orde.”

Foto: Cor Vos