Casper Pedersen is sprinters te snel af in Denemarken

De 21-jarige Deen (Team Giant - Castelli) verraste ondermeer Nacer Bouhanni met een late uitval.

Casper Pedersen is sprinters te snel af in Denemarken
  • Afbeelding van Casper Pedersen Casper Pedersen

Casper Pedersen heeft de eerste etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. De jonge Deen bleef na een late aanval het aanstormende peloton voor. 

Regenachtige weersomstandigheden waren de rode draad door deze eerste etappe in de Ronde van Denemarken. Zes renners trokken zich niets aan van het overvloedige hemelwater en gingen in het offensief. Florian Maitre (Direct Energie), Nicklas Bøje (Giant-Castelli), Mathias Krigbaum (ColoQuick CULT), Mathias Bregnhøj (BHS-Almeborg Bornholm), Andreas Kron (Riwal Platform) en Silas Clemmesen (nationale selectie) reden een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar.

De vluchters leken klaar voor een hele dag in het offensief tot de organisatie het zestal de verkeerde richting opstuurde. Een neutralisatie was de enige juiste beslissing, waarna de wedstrijd na vijftien minuten opnieuw in gang werd geschoten. Op 35 kilometer van het einde was het liedje van de vluchters uitgezongen.

Nacer Bouhanni maakte zich op voor een sprint maar daar stak Casper Pedersen een stokje voor. De 21-jarige renner van Giant-Castelli waagde zich op vijf kilometer van de streep aan een late uitval en hield stand. Achter de rug van Pedersen werd een zichtbaar ontgoochelde Bouhanni tweede voor Phil Bauhaus (Team Sunweb). 

Foto: sn.dk