Fernando Gaviria slaat toe in Tour of Britain

De Colombiaan van Quick-Step Floors is de beste sprinter in Newark-on-Trent.

Fernando Gaviria slaat toe in Tour of Britain
  • Afbeelding van Fernando Gaviria Fernando Gaviria

De vierde rit in de OVO Energy Tour of Britain is gewonnen door Fernando Gaviria. Na 165 kilometer koers tussen Mansfield en Newark-on-Trent werd de Colombiaan van Quick-Step Floors tot winnaar uitgeroepen.

Mark McNally  was namens Wanty - Groupe Gobert aanwezig in de vlucht van de dag. Hij werd vergezeld door Jacob Scott (An Post Chain Reaction), Alistair Slater (JLT Condor) en de Madison Genesis-ploegmaats Alexandre Blain en Richard Handley. James Lowesley - Williams (BIKE Channel Canyon) en Bryan Lewis (Cyclance) probeerden bij de koplopers te komen, maar dit duo werd uit koers genomen omdat ze ten tijde van hun demarrage op het trottoir reden.

Nog meer opschudding op een goede 45 kilometer van de meet. Bij het uitkomen van een bocht knalden enkele renners met een aardige snelheid tegen een geparkeerde auto op. Brent Bookwalter was een van de slachtoffers. De BMC-renner moest naast het ziekenhuis worden overgebracht voor een controle.

Het kwintet aanvallers verzamelde meer dan drie minuten voorsprong op de meute. Ondanks de goede samenwerking werden ze in de laatste drie kilometer gegrepen. In de massasprint die volgde was het opnieuw close, maar uiteindelijk drukte Fernando Gaviria in een rechtstreeks duel met Sky-renner Elia Viviani zijn wiel als eerste over de streep. Europees kampioen Alexander Kristoff (Katusha Alpecin) wist op een wiel van de winnaar de opkomende Dylan Groenewegen (LottoNL - Jumbo) af te houden voor plek drie.

De vijfde rit van de Ronde van Groot-Brittannië is een tijdrit over 16,2 kilometer. Start en finish liggen op de boulevard van Clacton-on-Sea.

Foto: Gaviria in de afgelopen Giro d'Italia (Cor Vos)