Vanmarcke ontgoocheld over missen wereldkampioenschap

"Het was mijn laatste hoofddoel dit seizoen."

Vanmarcke ontgoocheld over missen wereldkampioenschap

Sep Vanmarcke is de grote afwezige in de WK-selectie van België. Bondscoach Kevin De Weert maakte een keuze tussen de renner van Cannondale-Drapac en Oliver Naesen. Die keuze van de oud-renner viel op de laatste. Tot grote frustratie van Vanmarcke.

“Het wereldkampioenschap was mijn laatste grote hoofddoel van dit seizoen, dus ik ben toch ontgoocheld”, vertelt hij tegen Sporza. “Ik had een goede zomer en zeker de laatste weken verliep het vlotjes. In Plouay bijvoorbeeld kon ik op alle aanvallen anticiperen en nestelde ik me op het einde op een mooie vierde plaats tussen al het sprintersgeweld. Daarom ben ik toch een beetje verrast over mijn niet-selectie.”

Volgens De Weert was het een hele moeilijke keuze. “Hij moest keuzes maken en dat begrijp ik. De Weert vertelde me dat ik in de vrije rol te veel was geweest. Vreemd, want ik heb nooit echt eisen gesteld over die vrije rol. Ik had hem al verteld dat ik me in elke rol kan schikken. Toen ik bij de voorselectie zat, begon ik me meer te focussen op het WK. Door goede prestaties in de zomer wilde ik me in de gratie van de bondscoach fietsen, maar spijtig genoeg is dat niet gelukt.”

Foto: Cor Vos