Domenico Pozzovivo vindt onderdak bij Bahrain Merida

De Italiaanse klimmer wordt bij zijn nieuwe ploeg soms uitgespeeld als kopman, maar hij zal ook het nodige knechtenwerk...

Domenico Pozzovivo vindt onderdak bij Bahrain Merida
  • Afbeelding van Domenico Pozzovivo Domenico Pozzovivo

De komende twee jaar rijdt Domenico Pozzovivo in dienst van Bahrain Merida. Dat maakte de wielerploeg uit het Midden-Oosten bekend. De 34-jarige Italiaanse klimgeit verlaat aan het einde van het seizoen AG2R La Mondiale na een dienstverband van vijf jaar.

De ploegleiding van de formatie uit het Midden-Oosten geeft Pozzovivo de gelegenheid om voor kopman te spelen op bepaalde momenten, maar de nummer zes van de Giro d'Italia dit jaar zal ook een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van onder meer Vincenzo Nibali. 

Pozzovivo, die in Zwitserland woont, had meerdere aanbiedingen, maar koos na een goed gesprek met zijn manager voor Bahrain Merida. "Omdat ik dichtbij Vincenzo Nibali en Enrico Gasparotto woon heb ik de ploeg en hun visie afgelopen jaar leren kennen. Na een gesprek met Brent Copeland (general manager van Bahrain Merida) raakte ik nog meer overtuigd van deze ploeg. Hij is heel duidelijk geweest wat ze van mij verwachten en wat ik hen kan bieden", zegt Pozzovivo, die daarnaast zijn ploeggenoten bij AG2R La Mondiale bedankt.

Pozzovivo rijdt al twaalf jaar rond in het profpeloton. Voor hij in 2013 de rangen van AG2R La Mondiale versterkte was hij actief bij Colnago CSF Bardiani voorgangers van die ploeg. 2012 was zijn meest zegerijke jaar. Hij won de Giro del Trentino en hij zegevierde in de twaalfde etappe van de Giro d'Italia. Dit jaar was de man uit Policoro de beste in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. 

Foto: Cor Vos