Bryan Coquard wordt kopman nieuwe Vital Concept-ploeg

Jérôme Pineau presenteerde zijn nieuwe wielerploeg, waar onder andere Steven Lammertink, Bryan Coquard, Johan Le Bon en...

Bryan Coquard wordt kopman nieuwe Vital Concept-ploeg

Jérôme Pineau heeft de plannen voor zijn nieuwe wielerploeg uit de doeken gedaan. In de Bretonse plaats Loudeac werd de nieuwe pro-continentale formatie aan het publiek voorgesteld. Vital Concept wordt de hoofdsponsor van het team.

Bryan Coquard wordt de kopman van de nieuwbakken ploeg. Hij zal gezelschap krijgen van Johan Le Bon (FDJ), Kevin Reza (FDJ), Bert De Backer (Sunweb), Jonas Van Genechten (Cofidis), Kris Boeckmans (Lotto - Soudal), Julien Morice (Direct Energie), Lorenzo Manzin (FDJ), Yoann Bagot (Cofidis), Jérémy Lecroq (Roubaix - Lille Métropole), Marc Fournier (FDJ), Justin Mottier (VC Pays de Loudéac), Corentin Ermenault (Team Wiggins) en Quentin Pacher (Delko - Marseille Provence - KTM).

Ook Steven Lammertink zal volgend jaar in het shirt van de ploeg te bewonderen zijn. De Nederlander komt over van LottoNL - Jumbo.

In de ploeg is nog ruimte voor vijf renners. Pineau gaf in de persconferentie aan dat hij inzet op deelname aan de Tour de France volgend jaar. Pineau spreekt daarnaast nog met mogelijke co-sponsoren. Ook zijn er gesprekken gaande met diverse fietsensponsoren.

Foto: Cor Vos