Arctic Race of Norway: August Jensen verslaat Dylan Teuns op Finnvikdalen

De renner van Coop - Østerhus schrijft de derde rit van de Arctic Race of Norway op zijn naam.

Arctic Race of Norway: August Jensen verslaat Dylan Teuns op Finnvikdalen
  • Dylan Teuns Dylan Teuns

Aan het einde van derde rit van de Arctic Race of Norway mocht August Jensen de handen ten hemel heffen. De Noorse coureur van Coop - Østerhus won de 185,5 kilometer lange rit van Lyngseidet naar Finnvikdalen door Dylan Teuns met een banddikte verschil naar de tweede plaats te verwijzen. Dorian Godon van Cofidis werd derde. Michel Kreder (Aqua Blue Sport) was op de vierde plaats de beste Nederlander.

Even buiten Tromsø begon de slotklim. Vrijwel direct werden de vier overgebleven vroege vluchters ingelopen. Onder impuls van Matti Breschel spatte de groep volledig uit elkaar. Even later waagde zijn Astana-ploegmaat Andrei Grivko zijn kans, maar hij hield het niet vol tot aan de streep. Bij het ingaan van de laatste kilometer werd hij bij de lurven gevat door Dylan Teuns.

Even later viel de leider in de Noorse rittenkoers zelf aan. Teuns ging de sprint al van ver aan, maar leek lang op weg naar zijn tweede ritzege in Noorwegen. August Jensen dacht er in de laatste meters echter anders over. Jensen, die al tweede was achter de Belg in de openingsrit, gaf alles en de thuisrijder drukte zijn wiel uiteindelijk net iets eerder over de finish.

Teuns verdedigde wel zijn leidende positie in het klassement. De vijfde Arctic Race of Norway eindigt morgen in Tromsø. Na een tocht over het eiland Kvaløya komen de renners terug in de Noorse stad, waar nog enkele lokale omlopen op het programma staan. Daarin zal worden beslist wie de ronde op zijn naam mag schrijven.

Foto: Twitter Arctic Tour of Norway