Gilbert twee jaar langer bij Quick Step-Floors

Philippe Gilbert en Quick Step-Floors blijven langer aan elkaar verbonden.

Gilbert twee jaar langer bij Quick Step-Floors
  • Afbeelding van Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Philippe Gilbert heeft zijn contract bij Quick Step-Floors verlengd. De voormalig-wereldkampioen zal twee jaar langer het tenue dragen van de Belgische formatie. Dit jaar is alvast uiterst succesvol voor hem, want hij won zowel de Ronde van Vlaanderen als de Amstel Gold Race.

Gilbert: “Het was mijn droom om mijn contract te verlengen en ik wist dat dit mogelijk zou zijn na het winnen van de Ronde en de Amstel. Ik ben superblij om nog twee jaar te rijden voor Quick Step-Floors. Ik ben er zeker van dat ik nog steeds grote koersen kan winnen en dat ik mijn kansen ga krijgen. Het zou een droom zijn om races als Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo te winnen met dit team.”

De ploeg van Patrick Lefevere begint na het verzekeren van de diensten van Gilbert, Bob Jungels, Fernando Gaviria en Julian Alaphilippe steeds meer vorm te krijgen. Lefevere: “We kenden Gilberts kwaliteiten toen we hem haalden. Ik denk niet dat dit contract als een verrassing komt. Hij is niet alleen een belangrijke aanwinst voor het team en een intelligente coureur die er constant staat, maar ook iemand waar de jonge renners van kunnen leren.”

Foto: Cor Vos