Taco van der Hoorn tweede in Dwars door het Hageland: 'Trots en teleurgesteld'

Gemengde gevoelens voor de renner van Roompot - Nederlandse Loterij na de zware Belgische eendagskoers.

Taco van der Hoorn tweede in Dwars door het Hageland: 'Trots en teleurgesteld'
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

Taco van der Hoorn was de verrassing van Dwars door het Hageland. In de zesde koers om de Napoleon Games Cycling Cup, waarin vele kasseienstroken en onverharde wegen op het menu stonden, kwam de neoprof van Roompot - Nederlandse Loterij dichtbij de overwinning, maar hij werd in de laatste meters nog gepasseerd door Mathieu van der Poel.  

Van der Hoorn zat mee in de vlucht van de dag die pas in de finale werd achterhaald door een groepje met favorieten met daarin Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Van der Hoorn viel op een goede acht kilometer van de meet, maar had er toen desondanks nog vertrouwen in. "Op dat voorlaatste klimmetje (de Cauwberg) voelde ik dat er nog wat op zat", zegt Van der Hoorn op de site van zijn ploeg Roompot - Nederlandse Loterij.

"Omdat ik het parcours eerder had verkend wist ik dat ik de aankomst ook wel aan zou moeten kunnen", vervolgt de jongeling uit het Zuid-Hollandse Zilk. Op het slotklimmetje in Diest verliep eigenlijk alles volgens plan voor de student Bewegingswetenschappen. "Ik ging als eerste het laatste bochtje door. Helaas had Van der Poel net wat meer explosiviteit”. In de ultrakorte laatste rechte lijn wist Van der Poel nog langs Van der Hoorn te gaan.

Van der Hoorn geeft alles, maar wordt nipt geklopt door Van der Poel.

Zijn optreden in de Belgische eendagskoers zorgde na afloop voor gemengde gevoelens bij de 23-jarige Van der Hoorn: “Ik ben trots en teleurgesteld. Op de meet geklopt worden na zo’n finale is natuurlijk balen. Maar tegelijkertijd heb ik een sterke wedstrijd gereden en is duidelijk dat de trainingsarbeid die ik heb gedaan zijn vruchten afwerpen. Ik ga met vertrouwen naar de Binck Bank Tour”, sluit Van der Hoorn af.

Foto: Een welverdiende 'hersteldrank' voor Van der Hoorn op het podium (Cor Vos)