Sagan en Bora-Hansgrohe lopen zege net mis in Polen: 'Versnelden te laat'

Plaats twee en drie waren het voor de Duitse ploeg.

Sagan en Bora-Hansgrohe lopen zege net mis in Polen: 'Versnelden te laat'
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe

Dylan Teuns versloeg twee renners van Bora-Hansgrohe in de derde etappe van de Ronde van Polen.

Peter Sagan en Rafal Majka flankeerden de Belg op het podium van de etappeuitslag, terwijl de Slowaakse wereldkampioen door bonificatieseconden de gele trui weer overnam na hem een dag kwijt te zijn.

De derde rit in de Ronde van Polen leek een enorm zware, getuige ook de kleine kopgroep die naar de slotklim in Szczyrk toog. Toch was Sagan van de partij in de finale. "Het was een superzware etappe", aldus de Slowaak. "Maar ik bleef in goede positie op de eerste beklimmingen en gaf alles in de steile slotmeters. Door het werk van mijn ploeggenoten pak ik vandaag het geel terug."

Majka werd achter zijn ploeggenoot derde. "We zijn blij met onze prestaties en het resultaat", vertelde de Pool, die in de Tour geblesseerd moest opgeven. "Helaas versnelde ik wat te laat om te kunnen winnen. Ik had hier nog nooit gereden en kende dus de beklimming niet."

Met Sagan in het geel en Majka op plaats drie, ziet de Pool kansen. "We hebben nu twee troeven om uit te spelen hier. We zullen onze kansen nog nemen later deze week."

Foto: Cor Vos