Van Avermaet blijft ruim aan de leiding in WorldTour-ranking

Greg Van Avermaet heeft een doel gemaakt van de WorldTour-ranking.

Van Avermaet blijft ruim aan de leiding in WorldTour-ranking
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet blijft leiden in de WorldTour-ranking. Michal Kwiatkowski, winnaar van de Clasica San Sebastián, staat nu tweede, maar de Pool heeft nog steeds een achterstand van ruim vijfhonderd punten op de olympisch kampioen.

Niet ver daarachter hebben ook Tom Dumoulin en Bauke Mollema goede zakengedaan door hun optreden in het Baskenland. Dumoulin stak Dan Martin en Richie Porte voorbij en zag alleen Kwiatkowski passeren. De kopman van Team Sunweb heeft zich op een vierde plek genesteld op de wereldranglijst. Mollema doet het iets minder dan zijn landgenoot, maar steeg na afgelopen weekend liefst zestien plaatsen en neemt nu de 21ste plaats in.

In het ploegenklassement blijft Quick-Step Floors heersen. De Belgische formatie heeft in de rangschikking een ruime voorsprong op Team Sky en BMC Racing Team. In het landenklassement, belangrijk voor de verdeling van WK-tickets, blijft België eerste. Onze zuiderburen worden op gepaste afstand gevolgd door respectievelijk Colombia en Spanje. Nederland staat zevende.

Bekijk hier de huidige tussenstand. 

Foto: Cor Vos