Kristoff: ‘We wilden terugslaan in Londen’

Alexander Kristoff kende een ongelukkige Tour de France, maar won in Engeland de Ride London.

Kristoff: ‘We wilden terugslaan in Londen’
  • Afbeelding van Alexander Kristoff Alexander Kristoff

Alexander Kristoff rijdt tot nu toe een flets seizoen, ook in de Tour de France was de Noor geen schim van de renner die hij ooit was. Gisteren gaf hij eindelijk wat glans aan zijn jaar door de WorldTour-wedstrijd Prudential Ride London aan zijn erelijst toe te voegen.

Zijn mindere prestaties in Frankrijk hadden een reden, want in de laatste week reed de spurter zwaargehavend rond. “Na mijn valpartij in de Tour voelde ik me niet zo goed en ook op de training was ik niet goed, maar vandaag (gisteren, red.) was ik ok. Ik kon nog niet echt volgen op het klimmetje, maar ik voelde me al veel beter dan dat ik me in de Tour voelde. Op het einde plaatste Michael Mørkøv me uitstekend en ik moest het vervolgens alleen afmaken.”

Het ontsporen van treintjes was in de Tour eerder regel dan uitzondering, maar Team Katusha-Alpecin was een van de weinige teams die sporadisch een goede lead-out uitrolde. Ook in Engeland deed het Zwitserse team weer prima werk. “In de Tour waren we niet in staat om te winnen, dus wilden we terugslaan. We hebben laten zien nog steeds over een goed niveau te beschikken, iedereen was toegewijd. Ik kende het parkoers en wist dat het me goed zou liggen.”

Foto: Cor Vos