Eindstreep: De dag van Huub Duyn, Alexander Kristoff, Sacha Modolo, Kasia Niewiadoma en Danny van Poppel

Wat gebeurde er op 30 juli 2017 in wielerland?

Eindstreep: De dag van Huub Duyn, Alexander Kristoff, Sacha Modolo, Kasia Niewiadoma en Danny van Poppel
  • Afbeelding van Alexander Kristoff Alexander Kristoff

In het wielerseizoen gaat er geen dag voorbij zonder wielernieuws. Ook vandaag was er genoeg te melden. Heeft u het allemaal gemist of wilt u gewoon een samenvatting van het nieuws van de dag? 'Eindstreep' is uw vriend.

Alexander Kristoff snelste sprinter in Londense WorldTour-koers

Vijf jaar geleden werd Alexander Kristoff derde in de Olympische wegwedstrijd van Londen. Op The Mall veroverde hij toen het brons achter Aleksandr Vinokourov en Rigoberto Urán. Vandaag werd de Noor van Katusha Alpecin de winnaar van de eerste Prudential RideLondon - Surrey Classic op WorldTour-niveau. In de straten van de Britse hoofdstad won hij de massasprint voor Magnus Cort Nielsen (Orica - Scott) en Michael Matthews (Team Sunweb).

Danny van Poppel verovert leiderstrui in Ronde van Polen

Ook in de Ronde van Polen werd er gesprint vandaag. Sky-sprinter Danny van Poppel kwam net tekort voor de etappezege, maar nam wel de leiderstrui over van Peter Sagan. Sacha Modolo (UAE Team Emirates) won de etappe met aankomst in Katowice. Boy van Poppel, de oudere broer van de nieuwe lijstaanvoerder, werd vierde in de daguitslag. Enkel Max Walscheid van Team Sunweb scheidde de gebroeders van Poppel.

De dagelijkse smakkerds voor de leider in de Poolse ronde gingen vandaag naar Danny van Poppel.

Huub Duyn snelste man op Nürburgring 

Op de Nürburgring werd vandaag voor de verandering eens met de fiets gereden. Op het befaamde autocircuit werd namelijk de eendagskoers 'Rad am Ring' gereden. Véranda's Willems - Crelan was in die koers oppermachtig. In de vier man sterke groep die om de zege mocht strijden zaten maar liefst drie blauwhemden. Dimitri Peyskens van WB - Veranclassic - Aqua Protect was de enige vreemde eend in de bijt.

Ondanks de aanwezigheid van Peyskens werd de klus keurig geklaard. Huub Duyn won uiteindelijk de Duitse eendagswedstrijd voor regerend wereldkampioen veldrijden Wout van Aert. Peyskens werd derde.

Gougeard wint La Polynormande

Na bijna twee jaar zonder zege heeft Alexis Gougeard vandaag La Polynormande gewonnen. De Fransman van AG2R La Mondiale was de beste van een omvangrijke groep die al vroeg in de koers was weggereden.

Katarzyna Niewiadoma verkast Canyon - SRAM

Canyon - SRAM maakte vandaag bekend dat Kasia Niewiadoma volgend jaar het tenue van WM3 Pro Cycling inruilt voor dat van Canyon - SRAM. De 22-jarige Poolse wereldtopper maakt na vier jaar in Nederlandse dienst de overstap naar de ploeg waar onder meer Pauline Ferrand - Prevot, Lisa Brennauer, Hannah Barnes momenteel hun brood verdienen.

De dag van morgen

In de Ronde van Polen wacht morgen een lastige derde etappe. Na een heuvelachtige rit ligt de finish in Szczyrk op een nijdige slothelling. Verder op het programma: de Spaanse eendagskoers Circuito de Getxo 'Memorial Ricardo Otxoa' en de eerste rit van de zevendaagse Larry H. Miller Tour of Utah.

Foto's: Cor Vos