Bennett: ‘De meeste trainingen keerde ik om, ging naar huis en deed een dutje’

George Bennett stapte met een virusinfectie uit de Tour de France. Sindsdien kon hij nog niet lekker trainen.
Bennett: ‘De meeste trainingen keerde ik om, ging naar huis en deed een dutje’

George Bennett kende een Tour de France met twee gezichten. In de eerste anderhalve week reed de Nieuw-Zeelander met de beste renners omhoog, maar een virusinfectie noopte hem niet veel later tot opgeven. De renner van Team LottoNL-Jumbo heeft zijn vizier nu gericht op de Ronde van Spanje, waar hij vorig jaar tiende eindigde.

De 27-jarige Bennett ziet het niet snel gebeuren dat hij dat kan evenaren in de Vuelta van dit jaar. “Het is twee weken geleden dat ik uit de Tour stapte en ik heb sindsdien amper een training afgemaakt. De meeste trainingen keerde ik om, ging naar huis en deed een dutje”, liet hij Radio Sport weten. “Gisteren lukte het me om een paar uur te fietsen. Ik voelde me honderd keer beter.”

Vandaag rijdt Bennett de Clasica San Sebastián om zich vervolgens volledig te richten op de Vuelta. “Zelfs als ik daar niet in mijn beste vorm steek, zullen we alsnog proberen om ervaring op te doen en aan dingetjes te werken die we kunnen meebrengen naar de Tour de France. Er zijn zoveel dingen die ik nog moet oefenen in een grote ronde. Bijvoorbeeld stabiel zijn elke dag, de juiste positie behouden of uit de wind blijven.”

De Tour de France van volgend jaar zit alvast in zijn achterhoofd. Hij is zelfs bezig meer steun te vinden bij Team LottoNL-Jumbo. Dat zou kunnen betekenen dat de sprinttrein van Dylan Groenewegen het met enkele pionnetjes minder zou moeten doen. “We werken er aan om te kijken hoe we de renners gaan gebruiken in de Tour, en misschien een zijde (sprint, red.) te laten afslanken en de andere zijde (klimmers, red.) enigszins op te bouwen.”

Foto: Cor Vos 

  • George Bennett

Laatste nieuws