Landa: 'Als ik Sky zou verlaten, is Movistar Team een goede optie'

Komt de transfer naar de Spaanse armada er dan echt van?

Landa: 'Als ik Sky zou verlaten, is Movistar Team een goede optie'
  • Afbeelding van Movistar Team Movistar Team

Mikel Landa ziet een overstap naar Movistar Team zitten als hij vertrekt bij Team Sky.

Dat liet de Bask van de Britse miljoenenploeg weten aan AS. "We zijn in gesprek met Sky", aldus Landa. "Ik heb ook gesproken met Chris Froome. Ik heb gezegd dat ik blij zou zijn om verder te gaan bij Team Sky en hij bedankte me voor het werk in de Tour."

De Bask moet zijn doelen voor volgend jaar nog bepalen. "Ik weet nog niet of het de Giro of Tour wordt, maar het is bij Team Sky moeilijk om je te focussen op de Tour." Een transfer dus? "Movistar Team is een goede mogelijkheid. Het is een serieuze ploeg. Als het geen Sky meer wordt, dan is het goed mogelijk dat het wel Movistar wordt. Het zou een optie zijn dat Quintana de ploeg in de Tour leidt en ik in de Giro." 

Landa werd in de Tour de France vierde, op een seconde van het podium. Dit terwijl de Bask zichtbaar een aantal keren moest inhouden. "Ik wil altijd de leider zijn, laat daar geen twijfel over bestaan", zegt hij. "Ik heb laten zien dat ik voor een algemeen klassement kan gaan en nu is het moment gekomen om daar de vruchten van te plukken."

Foto: Cor Vos