Eindstreep: wat gebeurde er op maandag 24 juli?

De dag van Dylan Groenewegen, Chantal Blaak, Dylan Teuns, Oleksandr Polivoda en het terugblikken op de Tour de France.

Eindstreep: wat gebeurde er op maandag 24 juli?
  • Afbeelding van Dylan Teuns Dylan Teuns
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De dag na de Tour de France blikken we uiteraard terug op de Ronde van Frankrijk. Maar we leven ook in het heden, want vandaag werd er ook flink gekoerst. De traditionele rondjes om de kerk zijn begonnen, maar ook elders in de wereld draaiden de wielen.

Teuns doet goede zaken in Tour de Wallonie

De derde etappe van de Ronde van Wallonië is gewonnen door Dylan Teuns. Op de pittige Mur Saint-Roch in Houffalize was de renner van BMC van eenzame klasse. Hij verstevigde zijn leidende positie in het klassement.

Groenewegen, Blaak en Naesen openen Na-Tourcriteriums

Een dag na de finish van de Tour de France werd er alweer gekoerst in Boxmeer. In 'Daags na de Tour' gingen de bloemen naar Chantal Blaak (Boels - Dolmans) bij de vrouwenkoers. Zij kwam solo als eerste over de meet. Ploeggenote Amy Pieters en Marianne Vos (WM3) bezetten de andere plaatsen op het podium.

Bij de mannen liet Dylan Groenewegen iedereen achter zich. De winnaar van de Champs-Élysées werd op het podium vergezeld door Koen de Kort en Tom Dumoulin.

In België werd het eerste Na-Tourcriterium in Aalst gewonnen door Oliver Naesen. Hij klopte Tourwinnaar Chris Froome in een rechtstreeks duel.

Polivoda op herhaling in China

In de Tour of Qinghai Lake mochten de officials voor de tweede dag op rij de naam Oleksandr Polivoda achter het nummer één schrijven. Na 235 kilometer koers won de renners van Kolss in Linxia de sprint van Jacopo Mosca. Yonathan Monsalve (Qinghai Tianyoude Cycling Team) blijft leider in de Chinese rittenkoers. 

Opleidingsteam BMC kapt ermee

Het BMC U23 Development Team zal volgend jaar niet meer terugkeren in het peloton. Dat maakte Jim Ochowicz, de hoogste baas van de door fietsmerk BMC gesponsorde ploeg, vandaag bekend.

Anna van der Breggen en Greg Van Avermaet blijven leider WorldTour

Op de nieuwe WorldTour rankings zijn er diverse verschuivingen te melden. Maar zowel bij de mannen als vrouwen zien we nog altijd dezelfde lijstaanvoerders. Anna van der Breggen en Greg Van Avermaet staan bovenaan.

Sky grootverdiener tijdens Tour

En ook dit klassement had u nog tegoed. Team Sky heeft mede dankzij de eindwinst van Christopher Froome ook het meeste geld gewonnen in de Tour. Benieuwd naar de verdeling van de rest van het prijzengeld? Kijk dan hier.

Foto's: Cor Vos