Bardet: ‘Wij zijn klaar om voor het geel te vechten’

AG2R La Mondiale is klaar voor de strijd om de eindzege!

Bardet: ‘Wij zijn klaar om voor het geel te vechten’
  • AG2R Citroën AG2R Citroën

Romain Bardet is de Franse hoop op de eerste Tourzege sinds die van Bernard Hinault in 1985. Slechts 25 seconden staat de kopman van AG2R La Mondiale achter op leider Fabio Aru. Zijn eerste doel, een etappezege, is bereikt. Maar Bardet wil meer: “Ik ben er klaar voor om voor de gele trui te vechten.”

De etappezege naar Peyragudes gisteren zal het vertrouwen van Bardet een flinke boost gegeven hebben, want het laatste steile pukkeltje loog niet: hij was de beste, van iedereen. “Ik verwachtte dat Froome zou aanvallen aan de voet van de laatste klim. Toen ik Dan Martin zag demarreren, gaf ik alles. Het was een etappe die ik goed kende, want ik had het verkend in mei, toen er nog gravel lag. Ik was de eerste die er op kon rijden, nadat het was geasfalteerd. De lokale mensen vertelden me dat dat geluk zou brengen. Ik moest daar weer even aan denken.”

Bardet zijn focus lag op een ritzege, maar de 26-jarige klimmer verlegt zijn ambitie nu nog meer naar het algemeen klassement. “In het klassement staan vier renners heel dicht bij elkaar. We hebben een geweldig team en zijn klaar om voor de gele trui te vechten. We zullen het per dag bekijken, maar waarom zou ik niet proberen om mijn eigen spel te spelen als we in de bergen zijn?”

Foto: Cor Vos