Tour de France: Kittel beste sprinter in Troyes

Chris Froome blijft de leider in het algemeen klassement.

Tour de France: Kittel beste sprinter in Troyes
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

In de Tour de France was het raak voor Marcel Kittel in de massasprint in Troyes. De Duitser hield Arnaud Démare en André Greipel af.

Na vijf dagen was er een eerste schifting in het algemeen klassement gemaakt. Fabio Aru, Italiaans kampioen rijdend voor Astana, had de eerste tik uitgedeeld op La Planche des Belles Filles. De Italiaan nam en passant de bollentrui mee en stond nog maar op een kwart minuut van gele trui Chris Froome.

Fabio Aru soleerde naar winst in de Vogezen.

De zesde etappe kon een traditionele wandeletappe worden, want met 216 kilometer over geheel vlakke wegen maakte de organisatie geen enkele aanvaller blij. De eerste vluchtpoging was dan ook, zoals de hele Tour al het geval was, de goede. Drie renners lagen daarna op kop: Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Perrig Quemeneur (Direct Énergie) en Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates).

Het peloton onder aanvoering van de sprintersploegen hield de kopgroep op korte afstand. Groene trui Arnaud Démare toonde zich de snelste van het peloton in de supersprint, waarna het echte werk kon beginnen. 

Laurent Pichon van Fortuneo-Oscaro probeerde de oversteek naar het drietal te maken, maar slaagde niet in zijn opzet. De drie vluchters strandden in het zicht van de haven: op 3 kilometer van de streep. In de technische finale kwam Marcel Kittel van heel ver om de overwinning te pakken, voor Arnaud Démare en André Greipel.

Foto's: Cor Vos