Spekenbrink: 'Heel anders zonder Dumoulin aan de start'

Team Sunweb zet in op Michael Matthews en de aanvallers.
Spekenbrink: 'Heel anders zonder Dumoulin aan de start'

De Tour de France ziet er voor Team Sunweb heel anders uit dan de Giro d'Italia.

Dat vertelde Iwan Spekenbrink, ploegbaas van de Duitse formatie, aan Wieler Revue in Düsseldorf. "We gaan deze Tour natuurlijk met een heel andere instelling benaderen, dan we in Italië deden met Tom. Maar dat geeft ook wel rust", was Spekenbrink nuchter.

Wat voor impact heeft de Giro-zege gehad op de Tour-ploeg?

"Eigenlijk niet zo veel. Deze ploeg was namelijk al langer met hun doel bezig. Het heeft de ploeg wel nieuwe energie gegeven, om alles te doen voor nieuw succes."

Zien jullie met Michael Matthews mogelijkheden in deze openingstijdrit?

"Michael kan een goede tijdrit rijden, maar dit is echt voer voor specialisten. Als Michael bij de beste tien eindigt heeft hij het geweldig gedaan. Ik verwacht dat eerlijk gezegd niet."

Is er wel kans op geel later deze week?

"Morgen sowieso niet, maandag wellicht. Maar dan moet Michael al heel kort eindigen. Geel is ook niet ons doel, dus we schuiven dat idee aan de kant."

Is groen wel een doel, kan Michael de grote concurrent van Peter Sagan worden?

"Sagan is van buitencategorie. Om hem te kloppen moet zo veel goed gaan. We willen eerst kijken of we met Michael een zwaardere sprintetappe kunnen winnen. Lukt dat, kunnen we verder denken."

En wat is het doel voor de rest van de ploeg?

"Onze sprinttrein moet Michael helpen. Verder hebben we Laurens (Ten Dam), Simon (Geschke) en Warren (Barguil) die in zwaardere etappes in de aanval moeten gaan. Met Warren moeten we dat nog bekijken, zijn vorm is stijgende. Wellicht dat de rol van vrijbuiter hem weer nieuwe energie geeft."

Foto: Cor Vos

Laatste nieuws