Quintana: “De benen voelen goed”

De droom van Nairo Quintana was vooraf het winnen van de Giro en Tour in één jaar. Tom Dumoulin heeft daar een stokje vo...
Quintana: “De benen voelen goed”

De combinatie Giro-Tour is vrijwel onmogelijk voor klassementsrenners, zo luidt de algemene opinie in het peloton vandaag de dag. Nairo Quintana wilde dit jaar bewijzen dat het wel mogelijk is beide grote rondes te winnen in één jaar. Tom Dumoulin stak echter een stokje voor de droom van de Colombiaan. Wat nu rest is de Tour de France.

Quintana gedijt bij twee grote rondes (snel) achter elkaar, zo was de klimmer vorig jaar beter in de Ronde van Spanje, dan in die van Frankrijk. Op de persconferentie voorafgaand was de renner van Movistar dan ook vol vertrouwen. “Ik ben goed uit de Giro d’Italia gekomen, in goede conditie. De benen voelen goed. Ik hoop te kunnen schitteren, vooral in de bergen, want daar willen we het verschil gaan maken. Er zijn altijd verrassingen, iemand met wie je geen rekening hebt gehouden. Ik zou het geen loterij willen noemen, maar het lijkt er wel op. Je hebt ook geluk nodig.”

Aangezien Dumoulin de betere van Quintana was in Italië, gaat weer niemand zowel de Giro als Tour in één jaar winnen. De laatste die dat lukte was Marco Pantani in 1998. Quintana’s ploegleider, Eusebio Unzué kijkt nog een keer terug. “Een desastreuze Giro was het. Het was een gigantische bende, maar ook een vruchtbare bodem om verder te werken. Wij denken dat we Nairo nu in de Tour op zijn allerbest zullen gaan zien.”

Foto: Cor Vos 

Laatste nieuws