Degenkolb: “Ik ben hier vooral om mijn team te steunen”

John Degenkolb heeft nog een hiaat op zijn erelijst: hij mist een Touretappe. Dit jaar rijdt hij echter voornamelijk in...
Degenkolb: “Ik ben hier vooral om mijn team te steunen”

John Degenkolb heeft met onder meer Giro-etappes, Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix inmiddels een indrukwekkende erelijst opgebouwd, maar er ontbreekt voorlopig nog wel iets: een etappezege in de Tour de France.

Op het eerste oog zit Degenkolb niet direct in het goede team om dat hiaat weg te poetsen. Trek-Segafredo is namelijk voornamelijk ingericht om kopman Alberto Contador naar het geel te leiden. Dege erkent dat: “Ik ben hier vooral om mijn team te steunen”, zei hij op de persconferentie. “De situatie is nu dus wel anders dan de voorbije jaren.”

Zo kon de Duitser de voorgaande edities beschikken over een uitgebreide sprinttrein. Weliswaar staat boezemvriend Koen de Kort ook aan de start in Düsseldorf, maar dat is het dan ook wel. “Ik zal het in de finale alleen moeten doen. Ik ben ondertussen ervaren genoeg om mijn eigen weg te kiezen. We zullen zien hoe het loopt. Het voordeel is dat ik nu start zonder druk. Als ik een rit win, is dat fantastisch. Als ik niet win, kan ik het team nog wel uitstekend helpen.”

Foto: Cor Vos 

Laatste nieuws