Porte kent ploeggenoten die hem steunen in jacht op eindzege Tour

De Australiër krijgt een sterk gezelschap mee naar Düsseldorf.

Porte kent ploeggenoten die hem steunen in jacht op eindzege Tour

Richie Porte weet welke acht renners hem ondersteunen in zijn grote doel om de Tour de France van 2017 te winnen.

Dat maakte BMC Racing Team, de Amerikaanse ploeg van Porte, bekend in een persbericht. Met Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Amaël Moinard, Nicolas Roche en Greg van Avermaet kan de Australiër rekenen op genoeg steun bergop. Ook gaan Stefan Küng, Michael Schär en Danilo Wyss mee.

Volgens ploegleider Fabio Baldato is het podium in Parijs de doelstelling. "Dat zou een geweldig resultaat zijn", legt de Italiaan uit in het persbericht. "Maar natuurlijk doen we er alles aan om de gele trui te hebben in Parijs. We gaan all in voor Richie."

Baldato verwacht dat Caruso en Roche de laatste twee ploeggenoten zijn die bij Porte zullen zitten in de bergetappes. "Maar ook de rest van de ploeg is enorm sterk. We moeten er vanaf het begin staan, om sterk te zijn in het klassement. Naast Richie is ook Greg van Avermaet belangrijk, want hij gaat voor ritzeges."

De olympisch kampioen kijkt zelf vooral uit naar de derde etappe met aankomst in Longwy. "Het zou heel speciaal zijn om die etappe te winnen. Maar er zijn meerdere etappes die me goed liggen. Daarnaast ga ik mijn stinkende best doen om Richie aan de zege te helpen."

Foto: Cor Vos