Dumoulin in aanloop naar tijdrit: 'Hoef het roze niet per se'

De Nederlander van Team Sunweb blikt vooruit op de belangrijke proef tegen de klok.

Dumoulin in aanloop naar tijdrit: 'Hoef het roze niet per se'
  • Team DSM Team DSM

Tom Dumoulin is een van de grote favorieten voor tijdritwinst in Montefalco. Waarschijnlijk zal winst ook meteen een dubbelslag betekenen.

De kopman van Team Sunweb staat namelijk op 30 seconden achterstand van Nairo Quintana en twee tellen achter Thibaut Pinot. Het roze? "Dat hoef ik niet per se. Maar het is wel degelijk een mogelijkheid", zegt Dumoulin voor de camera's van NOS.

De enige belangrijke tijdrit die de Nederlands kampioen tegen de klok tot nu toe reed, was de slottijdrit in Tirreno-Adriatico. Daar viel het met een dertiende plaats wat tegen. "Maar goed tijdrijden hangt heel veel samen met de vorm van een renner", stelt Adriaan Helmantel, de trainer van Dumoulin. "En wat hij op Blockhaus liet zien, toont dat hij in goede vorm steekt. Topvorm maakt het grootste verschil in de tijdrit."

Die tijdrit is bijna 40 kilometer lang, van Foligno naar Montefalco. Het parkoers in Umbrië vindt de renner die vorig jaar al roze droeg prachtig. "Het is echt super mooi. Mocht ik zelf een parkoers uittekenen, zou het ongeveer zo zijn."

Dumoulin houdt wat betreft de concurrentie Thibaut Pinot het meest in de gaten. "Toen ik nog wel goede tijdritten reed, klopte hij me al eens in de Ronde van Romandië. Dat was ook over een lastig parkoers en daar werd ik tweede. Thibaut is een belangrijke concurrent. Maar de vorm is goed en op Blockhaus voelde ik me sterk. Ik verwacht een goede tijdrit."

Foto: Cor Vos