Poels: 'Teleurgesteld dat ik titel in Luik niet kan verdedigen'

Wout Poels hoopt terug te kunnen keren in de Ronde van Romandië.

Poels: 'Teleurgesteld dat ik titel in Luik niet kan verdedigen'
  • Wout Poels Wout Poels

Wout Poels baalt dat hij zijn titel in Luik-Bastenaken-Luik niet kan verdedigen.

Dat vertelde de Limburger in een persbericht van zijn werkgever Team Sky. "Het is altijd teleurstellend wanneer je niet kunt koersen of trainen", aldus de Nederlander.

"Het is een zware tijd geweest", doet Poels uitleg over de periode sinds de Ruta del Sol, waarna hij knieproblemen kreeg. "Ik heb op de fiets gezeten en ben er dan weer af moeten gaan en zo bleef dat maar doorgaan."

Poels was in goede vorm, getuige klasseringen bij de beste vijf in de Ronde van Valencia en de Ruta del Sol. "Maar iedereen weet dat je veel werk moet verrichten om top te zijn in de Ardennenklassiekers. Anders ga je niet goed presteren."

Return in Romandië

De Limburger kijkt uit naar een rentree in de Ronde van Romandië. "Vorige week trainde ik voor het eerst wat beter. Het gevoel was prima, dus ik hoop dat het deze week ook zo gaat. Dan zou ik in Romandië de ploeg weer kunnen bijstaan en wat competitieritme opdoen", vertelt Poels.

Het plan is om dan op hoogtestage te gaan met Chris Froome, in voorbereiding op de Tour de France. "De ploeg wil me in die wedstrijd in dienst van Chris zien", besluit de Nederlander.

Foto: Team Sky