Van Avermaet: "Was leuk koersen op deze manier"

Greg van Avermaet was opgetogen over zijn zege en de manier van koersen vandaag.

Van Avermaet: "Was leuk koersen op deze manier"
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg van Avermaet was opgetogen over zijn zege en de manier van koersen vandaag. De olympische kampioen kwam ook nog terug op de strijd met vriend Oliver Naesen. "In koers is het ieder voor zich." 

Greg van Avermaet wint na de Omloop het Nieuwsblad een tweede (semi)-klassieker dit seizoen. De Belg kreeg het wel niet cadeau vandaag. "Phil reed een erg sterke sprint, toen Naesen vroeg aanging wist ik dat ik goed moest timen", legt Van Avermaet uit. "Het was trouwens echt leuk koersen met drie mannen die er voor gingen. Alle drie verdienden we het om te winnen, al kan er op het einde maar één renner met de hoofdprijs gaan lopen."



Naesen en Van Avermaet zijn goede vrienden en traingsmaats, in de koers was daar echter niets van te merken. "In de koers is het ieder voor zich", stelt Van Avermaet. "Maar het was wel echt fijn om vandaag samen op pad te zijn."

Gilbert: "Was wat verrast in de sprint"



Phillipe Gilbert etaleerde opnieuw zijn goede conditie en was onderweg misschien wel de beste renner. "Ik heb inderdaad een sterke koers gereden. De conditie is goed", verklaart Gilbert. "In de sprint liet ik me wat verrassen maar uiteindelijk kwam ik toch nog dicht." De Belgische kampioen maakte deze winter de overstap van BMC naar Quick-Step Floors. Gilbert heeft zich meteen de aanvallende identiteit van Quick-Step Floors eigen gemaakt. "Ik koers graag agressief. Als ik wacht ben ik altijd geklopt. Deze manier van koersen ligt me het best."



Naesen: "De twee waren gewoon sterker" 



Oliver Naesen ten slotte, reed een sterke koers maar kreeg het moeilijk op de Tiegemberg. "Toen Gilbert ging op de Tiegemberg kreeg ik het lastig. Daar voelde ik dat de twee gewoon sterker waren." Naesen had ook nooit de intentie om aan te vallen. "Ik dacht dat ik dat nooit ging kunnen volhouden. Mijn sprint wordt immers steeds beter, dus ik had er wel vertrouwen in", besluit de olijke streekgenoot van Greg van Avermaet.

Foto: Cor Vos