Ferme Bruyneel: "LeMond was een klootzak"

Tussen Johan Bruyneel en Greg LeMond lijkt het nooit meer goed te komen. In een interview met Humo bezigt de Amerikaan f...

Ferme Bruyneel: "LeMond was een klootzak"

Tussen Johan Bruyneel en Greg LeMond lijkt het nooit meer goed te komen. In een interview met Humo bezigt de Amerikaan ferme woorden: "LeMond was een klootzak".

Greg LeMond uitte in het verleden kritiek op Lance Armstrong. Volgens LeMond zou de Amerikaan mechanische fraude hebben gepleegd tijdens zijn zeven Tour-zeges. Al die tijd - sinds het beruchte interview van Armstrong bij Oprah Winfrey - hulde oud-ploegleider Johan Bruyneel zich in stilzwijgen, maar nu spreekt hij in een interview met Humo.

"LeMond deed er vroeger alles aan om sympathiek over te komen", zegt hij in het Belgische tijdschrift. "In het wielermilieu weet iedereen dat hij niet zo beminnelijk is. LeMond was een klootzak."

Onlangs werd er in het Amerikaanse onderzoeksprogramma 60 Minutes van CBS een motor in het kader van het model waarmee Armstrong in 1999 de Ronde van Frankrijk won, gebouwd.

"Belachelijk, want ze gebruikten technologie uit 2016", vervolgt Bruyneel. "Batterijen uit 1999 krijg je niet weggewerkt in een fietsframe: die zijn veel te groot. LeMond heeft een obsessie voor Armstrong, dat is niet normaal."

Foto: Cor Vos