Van der Poel en Pauwels gooien formulier dopingcontrole online

Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels kregen gisteren bezoek van de dopingcontrole. Voor 'transparantie' mikten ze beide...

Van der Poel en Pauwels gooien formulier dopingcontrole online

Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels kregen gisteren bezoek van de dopingcontrole. Voor 'transparantie' mikten ze beiden hun controleformulier op het web.

Aan het begin van de belangrijkste crossweek van het seizoen controleerde de Vlaamse Antidopinggemeenschap een rondje crossers. Kevin Pauwels kwam met het misschien wel ludieke idee om zijn formulier online te delen. Hij publiceerde zijn controleformulier op Twitter.

De veldrijder uit Kalmthout rijdt voor Marlux-Napoleon Games. Hij omcirkelde in het rood dat hij 'geen medicatie en supplementen' had genomen. Dit waarschijnlijk vanwege de recente ophef die is ontstaan rond de TUE's. "Weer een controle achter de rug", meldde Pauwels.

'Transparantie'

Manager van Marlux-Napoleon Games Jurgen Mettepenningen was er snel bij om zijn renner een compliment te geven. "Transparantie is de toekomst van het wielrennen en het veldrijden", aldus Mettepenningen.

Dit kon rekenen op een reactie van Nederlands kampioen veldrijden Mathieu van der Poel. "Groot gelijk, sta ik volledig achter! #transparantie", zei de kopman van de Nederlandse selectie aankomend weekend in Bieles, Luxemburg.

"Schitterende actie", was de reactie van Paul van den Bosch, vroeger coach van Sven Nys. "Renners effenen het pad en maken hun sport weer helemaal geloofwaardig." Of het ze echt om transparantie te doen is, weten we natuurlijk niet. Wellicht is het een manier om de tegenstand onder druk te zetten hun gegevens ook online te zetten. Wout van Aert en andere crossers werden nog niet gecontroleerd. De Vlaamse Antidopinggemeenschap was gisteren rond Antwerpen bezig.

Foto: Cor Vos